Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουν τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Δείτε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει την Πέμπτη τους Αθηναίους καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα γίνουν κανονικά.

Αναλυτικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη θα κινηθούν ως εξής:
 • Μετρό: Θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί - Οι συρμοί της μπλε γραμμής θα πηγαίνουν μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας»
 • Ηλεκτρικός: Θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί
 • Τραμ: Θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί
 • Λεωφορεία του ΟΑΣΑ: Θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
 • Τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ: Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου
 • ΟΣΕ: Τα τραίνα δεν θα κάνουν κανένα δρομολόγιο
 • Προαστιακός: Οι συρμοί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
 • Ταξί: Δεν θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.


Πηγή: | iefimerida.gr

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη 9 Οκτωβρίου

Μεταβολές στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς θα επέλθουν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιτίας της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, καθώς και της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Τα Λεωφορεία  και τα Τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 11:00 π.μ. – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:οο π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να επέλθει έως τις 17:00.
Όσον αφορά το Μετρό, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, κλειστοί θα παραμείνουν οι παρακάτω σταθμοί από τις 10:00 π.μ. έως νεωτέρας:
 • Σύνταγμα,
 • Πανεπιστήμιο,
 • Ευαγγελισμός,
 • Κατεχάκη,
 • Αμπελόκηποι,
 • Μέγαρο Μουσικής
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι πιθανό να  μεταβληθούν, ανάλογα με τις υποδείξεις τις αστυνομίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στη στάση εργασίας, ωστόσο όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε η έκδοση κάρτας εισόδου στον πράσινο δακτύλιο μέσω Ίντερνετ

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, από σήμερα Παρασκευή, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), η εφαρμογή δωρεάν έκδοσης του ειδικού σήματος για την είσοδο στον «Πράσινο Δακτύλιο» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον εσωτερικό δακτύλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η διαδικασία σχεδιάστηκε, ώστε:

α) Να επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής μόνο από πιστοποιημένους χρήστες, το οποίο διασφαλίζεται από την εισαγωγή του Αριθμού Κυκλοφορίας και του ΑΦΜ του κατόχου οχήματος.

β) Τα στοιχεία της άδειας αντλούνται από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ελέγχονται εάν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο χρήστης μέσα από μια απλή διαδικασία, ακολουθώντας τα βήματα για τα οποία του δίνονται οδηγίες, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να εκτυπώσει το σχετικό σήμα.

Το σήμα μπορούν να προμηθευτούν όσοι οδηγοί αυτοκινήτων εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Στο έντυπο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος τα πεδία V7, V9, και P3 αναφέρουν τα εξής :

- V7: Αναφέρει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). H τιμή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη ή ίση του 140.

- V9: Αναγράφεται η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία το όχημα κατατάσσεται στους κανονισμούς Euro 4, 5, ή 6.

- P3: Αναφέρει τον τύπο καυσίμου του αυτοκινήτου.

Για την άδεια ελεύθερης εισόδου στον δακτύλιο, θα πρέπει να πληρείται μία από τις προϋποθέσεις, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ 16229/3-5-2012:

- Το όχημα, εκ κατασκευής πληροί τις διατάξεις των κανονισμών Euro 5, ή Euro 6 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί,.

- Το όχημα είναι υβριδικό (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου), είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα χρησιμοποιεί εκ κατασκευής για την κίνησή του αέριο καύσιμο (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα είναι ηλεκτρικό.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί πριν την 1-1-2010, η έκδοση σήματος θα είναι εφικτή από την επόμενη Τετάρτη (10-10-2012).

Υπενθυμίζεται ότι:

- Ισχύει κανονικά χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος των ΙΧ οχημάτων στον μικρό δακτύλιο (με το σύστημα «μονών- ζυγών»).

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990. Για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους (από 1.1.12.-1.1.13) η προαναφερθείσα απαγόρευση εφαρμόζεται για τα ανωτέρω οχήματα πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984. Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών, από την Λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα.

- Η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε νέο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» θα ελέγχονται από τα όργανα της Τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων η παραβίαση των οποίων θα επιφέρει τις ποινές παράβασης.

Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση της παράβασης παραβίασης του «Πράσινου Δακτυλίου» θα γίνεται βάσει της άδειας κυκλοφορίας του «πράσινου οχήματος», το οποίο παραμένει το νόμιμο κριτήριο ελέγχου των οργάνων της Τροχαίας. Οι κυρώσεις για την παραβίαση του «Πράσινου Δακτυλίου», είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου Δακτυλίου.

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς τρόλεϊ 10:00 με 16:00 αύριο

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση. 

 

Κατά τις ώρες αυτές δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...