Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Μαρτίνης και άλλοι 12 από τον Ερυθρό Σταυρό

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ που υπήρξε και επικεφαλής του «Ερρίκος Ντυνάν» με επιστολή του προανήγγειλε «πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας...»


Την παραίτησή τους υπέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης  τα  13 εκ των 25 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) , μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Πρόκειται για μία ενέργεια που δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΕΕΣ καθώς σε πρώτη φάση δρομολογεί τον ορισμό νέων μελών στο ΔΣ με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που μένουν ακέφαλα και υποχρεώνει το υπουργείο Υγείας να δώσει τις δέουσες διοικητικές λύσεις.

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης ο τέως πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είχε παραιτηθεί προ 12μηνου από την προεδρία του ιδρύματος, είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις αναφέροντας ότι «στη σημερινή συνεδρίαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ, με δέκα συνοδοιπόρους στη μακρά διοικητική διαδρομή μου, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση των τελικά 13 -και όχι 11 όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τέως προέδρου μελών του ΔΣ-  σχετίζεται και με τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες με το «Ερρίκος Ντυνάν», το κοινωφελές θεραπευτήριο του φερώνυμου ιδρύματος που ίδρυσε και διηύθυνε ο κ. Μαρτίνης. Σημειώνεται ότι το «Ντυνάν» τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία, έχοντας  τεράστια χρέη, αλλά και στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών για μείζονα οικονομικά και διαχειριστικά ζητήματα επί διοίκησης του κ. Μαρτίνη.

Άλλες πηγές, επισημαίνουν ότι η παραίτηση των 13 μελών του ΔΣ του ΕΕΣ και ο μονόδρομος των εξελίξεων που σηματοδοτούν,  σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας και στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη κλιμακίου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού –στις 22 Αυγούστου. Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και στο τέλος του περασμένου έτους με στελέχη τότε του υπουργείου Υγείας να κάνουν λόγο για σοβαρές επισημάνσεις των εκπροσώπων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στους έλληνες αρμόδιους αναφορικά  με τη δράση και τα οικονομικά πεπραγμένα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...