Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς τρένα την Πέμπτη

Την απόφαση να απαντήσει στο σχέδιο νόμου για τον ΟΣΕ με σειρά κινητοποιήσεων πήρε στη σημερινή συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική πανσιδηροδρομική απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

Η ΠΟΣ απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου, γιατί, κατά την εκτίμησή της, καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το μισθολόγιο και τους κανονισμούς εργασίας.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί, όπως αναφέρει, με κατασκευασμένα ψέματα την κοινωνία, συκοφαντώντας το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FREE SUNDAY σημειώνει ότι μια χώρα σε κρίση που περικόπτει τα δώρα για να εξοικονομήσει ένα δισ. ευρώ δεν επιτρέπεται την ίδια στιγμή να καλείται να πληρώσει 1,2 δισ. ευρώ για να καλύψει το έλλειμμα του ΟΣΕ για ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...