Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ: Τι ΔΕΝ λειτουργεί ΑΥΡΙΟ Τετάρτη

Κορυφώνονται αύριο, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων, με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματικές ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αποφάσισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, από το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, και καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία «για να μην περάσουν τα μέτρα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού για διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας μας».

Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, έχουν σχεδιασθεί έτσι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

ΗΣΑΠ, λεωφορεία τρόλει θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00.

Το Μετρό θα λειτουργήσει 09.00-21.00. Το τραμ από τις 06.00 ως τις 00:00.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 13:00.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, ζητεί την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων προ του μνημονίου, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή τους, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων απο τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου, αντιμετώπιση της ανεργίας και αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ την παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.

Ακόμη, συνεχίζουν έως τις 20 Οκτωβρίου, τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι θα διακόπτουν από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Σε τριήμερη απεργία στις 26, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν επίσης οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν αύριο οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο προαστιακός αλλά και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν οδικές μεταφορές. Εξαίρεση αποτελούν οι τουριστικές αμαξοστοιχίες στις διαδρομές:

Πύργου- Ολυμπίας- Κατακόλου και

Διακοφτού- Καλαβρύτων.

Επιπλέον, από την εταιρία ανακοινώθηκε, ότι και σήμερα ματαιώνονται ορισμένα δρομολόγια, καθώς η απεργία ξεκινάει από τις 12 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

- 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη).

- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα).

- 1686 (Αλεξανδρούπολη- Δίκαια).

- 2536 Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών.

- 753 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Θεσσαλονίκης.

- 3593-3592 Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

- 2576-2577 Λάρισας- Βόλου- Λάρισας.

Επίσης, λόγω της απεργίας, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Δύο στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα αστικά λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...