Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικό την Τετάρτη

Photograph of a bus for line X95 (Syntagma Exp...Image via Wikipedia
Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικό θα μείνει την Τρίτη το Λεκανοπέδιο, με τους εργαζομένους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του νομοσχεδίου για της αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ από την Ομόνοια, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομίας και τη Βουλή με αποτέλεσμα να κλείνουν οι δρόμοι απ΄όπου περνούσαν οι διαδηλωτές δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη ροή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως, η πορεία κατέβηκε την Πανεπιστημίου και κατέληξε έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο πεδίο του Aρεως.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, ζητούν συγγνώμη και σημειώνουν ότι αγωνίζονται και «κατά των υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του μέτρου της επίταξης, ωστόσο υπενθυμίζει στους εργαζόμενους ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες διασφαλίζονται με το νομοσχέδιο, αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Επαναλαμβάνει δε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με τα τεράστια ελλείμματα στις συγκοινωνίες, που τα πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι και προειδοποιεί ότι η έσχατη λύση, την οποία μάλιστα προκρίνει η Τρόϊκα, είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...