Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βροχές και χιόνια σήμερα, αφρικανική σκόνη αύριο

Walking in the RainImage by Gabba Gabba Hey! via Flickr
Βροχές στα δυτικά και βόρεια, πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια στα βόρεια ορεινά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. 

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Παράλληλα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...