Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επιεικείς όροι δανείων για τους πυρόπληκτους

Με πιο επιεικείς όρους θα πραγματοποιείται η αποπληρωμή δανείων που έλαβαν, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες περιοχές.

Αυτό τουλάχιστον εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα των πληττόμενων από την οικονομική κρίση επιχειρήσεων.

Για την κίνηση αυτή ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει στο υπουργείο Οικονομικών ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις σε νομούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους για τα οποία είχε οριστεί ως επιτόκιο εκείνο των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης είναι σήμερα το επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου δωδεκάμηνης διάρκειας τελευταίας έκδοσης να είναι 4,85%, έχει επισημάνει ο κ. Νικολόπουλος και έχει ζητήσει να προσαρμοστούν τα επιτόκια προς όφελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...