Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή της 24ωρης απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Sailing Center stop of the Athens Tram system ...Image via WikipediaΣε αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης απεργίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, δεδομένου ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών οργανισμών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.


Ήδη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν αντί της απεργίας, να πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00. Τις ίδες ώρες χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν τελικά κανονικά.

Κανονικά θα εκτελεστούν αύριο και τα δρομολόγια του προαστιακού, ενώ στο Μετρό τα τρία από τα τέσσερα σωματεία αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία και απομένει η απόφαση του σωματείου των ηλεκτροδηγών.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν επίσης να αναστείλουν και την 24ωρη απεργία της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου και να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.
Το πρωί συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για κοινή δράση των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και το καθένα σωματείο να πάρει μεμονωμένη απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Πάντως οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 10 του μηνός.

Σύντομα οι αυξήσεις στα εισιτήρια

Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιρειών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενδέχεται να προτείνει προς έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, δύο ειδών εισιτήρια. Το ένα θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύσει για μία μόνο διαδρομή και το άλλο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια μιάμισης ώρας.
naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...