Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Με προβλήματα και την Τρίτη (8/1) στα δρομολόγια του μετρό

Προβλήματα στα δρομολόγια του μετρό θα υπάρχουν και την Τρίτη (8/1), καθώς θα συνεχιστεί η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του μετρό στα Σεπόλια από τους εργαζομένους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα» και αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια, οι άνθρωποι του Μετρό τονίζουν πως “…την Τρίτη θα είναι πιο έντονες, σε σχέση με τη Δευτέρα, καθώς οι συρμοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες».

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό προέβη σε αιφνίδια κατάληψη από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και να υπάρχουν καθυστερήσεις στη «γραμμή 2» (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και στη στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας).

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση, καθώς ένα εκατομμύριο επιβάτες το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Βρισκόμαστε σε κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των Σεπολίων, αντιστεκόμενοι στη μεθόδευση του υπουργείου, να απαξιώσει το κοινωνικό έργο του σιδηροδρόμου, παρουσιάζοντας την εταιρεία προβληματική. Με το πρόσχημα της εξυγίανσης, η κυβέρνηση βάλει εναντίων των Συλλογικών μας Συμβάσεων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς, να αποτελέσουν φθηνό “εργατικό κρέας” στις ορέξεις των δουλεμπόρων – εργολάβων, που καραδοκούν να αναλάβουν τη συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του μέσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...