Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα δίνει όλα ο καύσωνας τη Δευτέρα και μετά κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Οι πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού θα είναι η Κυριακή, με τη θερμοκρασία να χτυπάει 40άρι, και η Δευτέρα με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε τροπική χώρα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Από την Τρίτη όμως η θερμοκρασία θα πέσει ως και 10 βαθμούς.

Ειδικότερα, ο καύσωνας εντείνεται από σήμερα με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να ξεπερνά τους 40, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει 42. Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη μέρα αυτή την πιο θερμή του παρατεταμένου καύσωνα που βιώνουμε από τις 5 Ιουλίου. Μειωμένη θα είναι η θερμοκρασία μόνο στα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να δείξει 43 ενώ σε άλλες, όπως τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενισχύοντας όσους μιλούν για τροπικό κλίμα!

Ήδη, το όζον ξεπέρασε τις ανώτερες επιτρεπόμενες τιμές του στο Περιστέρι, στη Γεωπονική Σχολή και τη Νέα Σμύρνη.

Από το βράδυ της Δευτέρα όμως ο καύσωνας μας αποχαιρετά καθώς ο υδράργυρος θα αποκλιμακωθεί απότομα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...