Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

"Κράτος – παρωδία, που για να φανεί σήμερα ότι γλιτώνει χρήματα, διαλύει τον αυριανό προϋπολογισμό όλων των υπουργείων!"


«Η χώρα στον γύψο και τα υπουργεία… χτενίζονται! Αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι και διαλύουν τη δημόσια διοίκηση, που πλήττουν επιχειρήσεις και προμηθευτές και που συνολικά, δίνουν την εικόνα μίας πλήρους αποσύνθεσης της κρατικής μηχανής».
Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος την πλήρη… παράνοια που καθημερινά διέπει την λειτουργία της κυβέρνησης, καθώς πολλά υπουργεία προκηρύσσουν διαγωνισμούς για προμήθειες υλικών και παροχή υπηρεσιών, με δέσμευση των απαιτούμενων πιστώσεων από τον λειτουργικό τους προϋπολογισμό, στη συνέχεια κατακυρώνουν και υπογράφουν συμβάσεις με εταιρείες, οι οποίες όμως όταν υποβάλλουν τιμολόγια για να πληρωθούν, «τρώνε πόρτα» από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συμβουλίου που δεν εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα!

Οι αιτιολογίες που βρίσκουν οι Επίτροποι, δεν έχουν να κάνουν με τον έλεγχο την τήρησης των νόμιμων διαδικασιών, αλλά με αμφισβητήσεις σε θέματα εκτός δικαιοδοσίας των και επιπλέον, παγώνουν τις υποθέσεις αυτές και ενεργούν με καθυστερήσεις μηνών αδιαφορώντας για το ότι, αυτό επιβαρύνει επιπλέον με τόκους και άλλα έξοδα το Δημόσιο. Έτσι, χάνονται οι ελάχιστες πιστώσεις των προϋπολογισμών, τιμωρούνται οι συνεπείς εταιρείες, που όπως και οι ίδιοι παραδέχονται πως, δεν ευθύνονται για όλο αυτό που συμβαίνει και διαλύουν ακόμα πιο πολύ τον ήδη κατακερματισμένο ιδιωτικό τομέα του 1,2 εκατομμυρίων ανέργων!

«Το φαινόμενο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού η αίσθηση ότι υπάρχει άνωθεν εντολή για φρενάρισμα όλων των πληρωμών. Μία άτυπη στάση πληρωμών, δηλαδή, προκειμένου να επιτυγχάνεται, έστω και συγκυριακά ή πρόσκαιρα, κάποιο λογιστικό αποτέλεσμα που επιθυμεί η κυβέρνηση» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος μάλιστα προσθέτει πως καθώς το Υπουργείο Οικονομικών είδε ότι η Δικαιοσύνη δικαιώνει τους προμηθευτές των υπουργείων, ψήφισε τον νόμο Ν.4072/12, δίνοντας παράλληλα οδηγία να μην εκτελούνται οι διαταγές πληρωμής των δικαστηρίων, αλλά να προσβάλλονται εκ νέου, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση.

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κάνει λόγο για κουτοπονηριές, καθώς αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί να μετατίθενται στους επόμενους προϋπολογισμούς των υπουργείων, τα οποία με αυτό τον τρόπο έχουν κάθε χρόνο και μικρότερο προϋπολογισμό, το δημόσιο να πληρώνει πολλά χρήματα σε τόκους, η δικαιοσύνη να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να φοράνε… κρατικό «φέσι», σε μια εποχή μάλιστα που σχεδόν όλες αγωνίζονται να επιβιώσουν.

«Μπανανία σε όλο της το μεγαλείο!» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως εάν οι… σοφοί του υπουργείου Οικονομικών συνυπολογίσουν την τεράστια επιβάρυνση που επιφέρουν στο κράτος με αυτές τις μεθοδεύσεις θα καταλάβουν πόσο… ανεγκέφαλοι είναι.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Σε λίγο, τα Υπουργεία θα καταρρεύσουν, λόγω αδυναμίας συντήρησης, επισκευής, λειτουργίας μιας και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τους ήδη κουτσουρεμένους ετήσιους λειτουργικούς προϋπολογισμούς τους και υποχρεωτικά χρεώνουν τους επόμενους! Τρανά παραδείγματα αυτής της πολιτικής είναι τα Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας. Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τα οικονομικά του χώρου τους οι εκάστοτε Υπουργοί, Αναπληρωτές και Υφυπουργοί οδηγούνται σε ένα κυνήγι «μαγισσών» και στο τέλος, αφού αποδεικνύονται «ανίκανοι» να δώσουν λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που οι ίδιοι οδήγησαν τη Χώρα μας, ενώ τα πολιτικά τους παπαγαλάκια διαλαλούν ότι, λαμβάνουν «αποφάσεις σταθμούς» στην ιστορία των Υπουργείων τους….. Μια τέτοια απόφαση είναι αυτή που λήφθηκε πρόσφατα στο ΥΠΕΘΑ και αφορά στην «εξυγίανση» των ΕΑΣ. Σε λίγες εβδομάδες μια άλλη «σοφή απόφαση» θα είναι η απόλυση των μη μονιμοποιημένων ΕΠ.ΟΠ και πριν βγει το έτος θα αποφασίσουν για το καλό όλων….. και το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων! Αντίστοιχα, στα άλλα δύο Υπουργεία που προαναφέρθηκαν, θα προβούν σε «αλλαγή καθεστώτος» των Νοσοκομείων, δηλαδή σε υποβάθμιση του υγειονομικού λειτουργικού τους βαθμού, αλλά και των παρεχομένων σ’ αυτά υπηρεσιών. Ενώ το Υπουργείο Παιδείας, για το καλό του Έθνους μας και της εκπαίδευσης των νέων μας, θα αποφασίσει σταδιακά και το κλείσιμο των δημόσιων παιδικών σταθμών και σχολείων, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στη δεκαετία του 1960, όπου το δικαίωμα στη μόρφωση είχαν ΜΟΝΟ οι έχοντες!!!

Αυτό το Κράτος παρωδία, οφείλει να αλλάξει ρότα ΆΜΕΣΑ και για να γίνει αυτό, θα πρέπει ΟΛΟΙ μας ανεξαρτήτως του τι πιστεύαμε στο παρελθόν, ή του τι πιστεύουμε σήμερα, να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να διώξουμε αυτούς που στερούν από τα παιδιά μας το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα! Εάν δεν το κάνουμε τώρα, σύντομα θα δούμε να εξαφανίζονται μέσα από τα χέρια μας οι ελάχιστες οικονομίες μας στην Τράπεζα, το αυτοκίνητό μας, το σπίτι μας και φοβούμαι πως, οι ουρές των συσσιτίων θα γίνουν πλέον όχι καθημερινό θέαμα για τα ΜΜΕ, αλλά μια σκληρή και όχι εικονική πραγματικότητα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...