Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε ο Πέτρος Διβέρης, ο τελευταίος από τους ιδρυτές της ΕΠΟΝ

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε σήμερα ο Πέτρος Διβέρης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ.


Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο Πέτρος Διβέρης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ εκπροσωπώντας την εργατοϋπαλληλική νεολαία με το ψευδώνυμο «Παντελής».  


Μετά την απελευθέρωση δούλεψε στη παρανομία μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της προδικτατορικής ΕΔΑ.

Διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού, ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς και ήταν μέχρι σήμερα μέλος της ΔΗΜΑΡ στην κομματική οργάνωση Παγκρατίου.

Η  ΔΗΜΑΡ

Με ανακοίνωσή της η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Πέτρου Διβέρη, λέγοντας ότι ο Π. Διβέρης ήταν πάντα ένα ανοιχτό μυαλό που αναζητούσε τις νέες ιδέες και απέρριπτε το δογματισμό και αναφέρει:

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης  και της  Αριστεράς Πέτρος Διβέρης. Ο σύντροφος Διβέρης σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ εκπροσωπώντας την εργατοϋπαλληλική νεολαία με το ψευδώνυμο «Παντελής».

Μετά την απελευθέρωση δούλεψε στη παρανομία μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της προδικτατορικής ΕΔΑ . Υπέστη όλους τους διωγμούς της ΕΑΜικής Αριστεράς.

Ο Π. Διβέρης ήταν πάντα ένα ανοιχτό μυαλό που αναζητούσε τις νέες ιδέες και απέρριπτε το δογματισμό. Στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς και ήταν μέχρι σήμερα μέλος της ΔΗΜΑΡ στην κομματική οργάνωση Παγκρατίου.

Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αποχαιρετά έναν σημαντικό αγωνιστή, έναν εξαίρετο άνθρωπο που έδωσε με τη στάση του παράδειγμα ανιδιοτέλειας και μαχητικότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του Π. Διβέρη, επισημαίνοντας ότι σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...