Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ για 4 ώρες

Greek: Η παρούσα απεικονίζει συρμό του Μετρό. ...Image via WikipediaΧωρίς Μετρό Τραμ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα παραμείνει σήμερα η πρωτεύουσα για πάνω από τέσσερις ώρες, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά Μέσα Σταθερής Τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το Τραμ θα παραμείνει ακινητοποιημένο από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα.

Περίπου μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, τα συγκεκριμένα μέσα δεν θα λειτουργούν, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μπουν και να βγουν από τα αμαξοστάσια.

Η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς την Τετάρτη τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, κάτι που θα επαναλάβουν και την Παρασκευή.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ

Επιπλέον, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως «κόκκινη γραμμή» τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...