Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου έως τις 17 Ιουλίου

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα φροντίσουν να απογραφούν μέχρι τις 17 Ιουλίου το αργότερο, κινδυνεύουν με διακοπή της σύνταξής τους προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών σε οδηγία που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, για τους 15.781 συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα).

Ωστόσο, αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

Παράλληλα, από την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε μάλιστα την έναρξη από το 2013 τακτικών (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικών ελέγχων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία απογραφής από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...