Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη (29/12) - Πέμπτη (30/12) - Παρασκευή (31/12) και Σάββατο (1/1)

Τετάρτη 29/12 : Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες θα εκδηλωθούν στην Χαλκιδική, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά  την Εύβοια και την Πελοπόννησο (στα Νότια της Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα είναι λίγο πιο έντονα).

Στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά και Νότια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετά ανοίγματα του ουρανού.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14-15 και στα Νότια τους 17-18 (Ανατολική Κρήτη ...19-20) βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 bf ενω στο Αιγαίο απο Β διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 bf αντίστοιχα.

Πέμπτη 30/12 : Τοπικές νεφώσεις θα επικρατούν σε όλη τη χώρα αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 και στα Νότια τους 16-17 (Κρήτη ...18) βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 και τοπικά 5 bf ενω στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 bf (στα ΝΑ τμήματα του Αιγαίου ίσως η ένταση των ανέμων φτάσει τα 7 bf)

Παρασκευή 31/12 : Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας ενδεχομένως να εκδηλωθούν στη Δυτική, Κεντρική και Νότια χώρα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα αλλά και στα προαναφερόμενα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 9 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 14-15 και στα Νότια τους 17-18 βαθμούς αντίτοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 bf ενω στο Αιγαίο απο Β διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 η 7 bf στα Νότιο-Ανατολικά τμήματα. Απο το βράδυ οι άνεμοι κατα βάση θα εξασθενήσουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 : Αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις κατα τόπους εντονότερες στα Δυτικά της χώρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αιγάιου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10-11 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 15-16 και στα Νότια τους 17-18 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο Α/ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 και τοπικά 5 bf μποφόρ ενω στο Αιγαίο απο Δ/ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4 και τοπικά στα Νότια τμήματα του 5-6 bf.

Με εκτίμηση,

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός
MSc Εφαρμοσμένα Μαθηματικά
Μετεωρολόγος Παρατηρητής

www.kairos1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...