Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Θα δούμε, τελικά, λευκά Χριστούγεννα !


Τελικά υπάρχει πιθανότητα όπως φαίνεται να δούμε λευκά Χριστούγεννα αφού ο καιρός χαλάει με έντονη την πιθανότητα των χιονοπτώσεων ακόμα και για την Αττική.
Ειδικότερα, ο χειμώνας κάνει δυναμικό εμφάνιση από τη Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ προς το βράδυ οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά τη νύχτα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Ωστόσο από τη Παρασκευή το σκηνικό αλλάζει με τον υδράργυρο να πέφτει αισθητά από τα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά της χώρας. και τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και αργότερα της κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές.
Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ.
Το Σάββατο 11/12 στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδικά και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.
Την Κυριακή 12/12 στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις. 
Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και 7 με 8 Μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία με ισχυρό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια

1 σχόλιο:

  1. Ξέρερε αν φέτος θα έχουμε χιονισμέννα χρηστούγεννα; Λατρευω το χιόνη, αλλά δεν το βλέπω συχνα γιατί μένω στα νότια προάστια της αττικής. Πρός βούλα, γλυφάδα μεριά. Άχ μακάρι να χιονίσει και απο εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...