Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο χάος από τις απεργίες στις συγκοινωνίες

Sailing Center stop of the Athens Tram system ...Image via Wikipedia
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η ταλαιπωρία αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μια που οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει καθημερινά στάσεις εργασίας ή 24ωρες απεργίες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:
Σήμερα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Μετρό, Τραμ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και Προαστιακού.

Επίσης, λόγω της απεργίας, σήμερα δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος.
Αύριο Τρίτη, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα, λεωφορεία και τρόλεϊ δε θα κινηθούν από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Ακόμα, δε θα κινηθούν καθόλου οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Την Τετάρτη  όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Ο ΟΣΕ έχει στάση από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα.
Την Πέμπτη, κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Στα υπόλοιπα μέσα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν αποφασίσει κάποια κινητοποίηση, όμως αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες.


Συγκέντρωση ΠΑΜΕ την Τετάρτη
Σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 14.00 την Τετάρτη, καλεί το ΠΑΜΕ ζητώντας από εργαζομένους και σωματεία να μην αποδεχθούν την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση για τα εργασιακά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...