Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μετ΄εμποδίων και σήμερα Τετάρτη, οι μετακινήσεις

The 815Image by boatapple via Flickr
Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου με στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ Μετρό και ΗΣΑΠ
 
Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της λειτουργίας θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία των ηλεκτροδηγών του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα Σωματεία της Αττικό Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη αν δεν υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του νέου νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στο υπουργικό το ν/σχ για τις αστικές συγκοινωνίες

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις 12 το μεσημέρι, το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο για την επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων.

Παράλληλα, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και ’μυνας) με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα αλλά και τη διάλυση της Αγροφυλακής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...