Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ τη Δευτέρα - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Acropolis station of Athens Metro system. The ...Image via WikipediaΣε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας για πέντε ώρες, από τις 11 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μετάσχουν στη γενική συνέλευση του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «κατεδαφίζεται κάθε κεκτημένο» τους, μιλούν για «αιφνιδιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το τελικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στο εργασιακό κομμάτι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο δρομολογεί την αποχώρηση περίπου 2.000 εργαζομένων μέσω μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες 750 μετατάξεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες σε δεύτερη φάση και αφού έχει προκύψει ο ακριβής αριθμός του πλεονάζοντος προσωπικού από τα οργανογράμματα των νέων φορέων.

Επίσης, υπολογίζεται ότι φέτος θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 400 άτομα, στα οποία θα προστεθούν άλλα 300 το 2012 και 200 το 2013.
Πηγή: news.in.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...