Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη στο Μετρό

Greek: Η παρούσα απεικονίζει συρμό του Μετρό. ...Image via WikipediaΝέα 24ωρη απεργία για την Τρίτη εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων του Μετρό.

Ωστόσο, το μεσημέρι εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της Αττικό Μέτρο με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη τόσο η σημερινή όσο και η απεργία της Τρίτης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, ακινητοποιημένα είναι Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό.

Τα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι οδηγοί της ΕΘΕΛ να συμμετάσχουν σε γενική συνέλευση και να επικυρώσουν την εισήγηση για απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Το τραμ κινείται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και χαρακτηρίζουν το διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών προσχηματικό.

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης επισήμανε στο ΣΚΑΪ και την "Πρώτη Γραμμή" πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί δεύτερη φορά για να περάσει το νομοσχέδιο. Όπως είπε ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Λάθος χαρακτήρισε στο ΣΚΑΪ την μερική ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...